Bu Blogda Ara

12 Ağustos 2017 Cumartesi

Müslümanlar neden bu kadar güçsüzdür? Soru Doğrumu ?

Rebelde y obstinada.

Müslümanlar neden bu kadar güçsüzdür?

Yanlış soru yanlış cevaplara gebedir dolayısı ile gelen cevapta yanlış olup bakış açısı da yanlış yerlere götürüyor insanlığı...

Bu din sadece birilerine gelmedi tüm insanlığa geldi.
Onun için şu açıdan bakmak gerekir.

Unutmayın fetret devrinde yaşıyoruz.

Asıl olan. vakIanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir.


YARATICININ VARLIĞININ KANITLANMASINDA KULLANILAN MODERN DELİLLER 




4 yorum:

  1. Bazı kimseler çevrelerine bakıyorlar ve bir takım milletler ilişiyor gözlerine. Bu milletler kendilerinin müslüman olduklarını söylüyorlar. Buna rağmen dar bir hayat içerisinde yaşıyorlar. Kuraklıktan ve çoraklıktan başka bir şey bulamıyorlar. Geri ve sıkıntılı bir hayat sürüyorlar... Sonra başka milletlere bakıyorlar. Bu milletler îman etmiyorlar ve korkmuyorlar ama her taraftan rızık kapıları açılmış üzerlerine. Kuvvet ve nüfus sahibi hepsi de... İşte o zaman kendi kendilerine soruyorlar: Nerde öyleyse Allah’ın o değişmez kanunu?...

    Ne var ki bu görünen dış manzaralar bir hayal ve vehimden ibarettir. Onları aldatmaktadır.

    İnanmadıkları ve Allah’dan korkmadıkları halde kendilerinin müslüman olduğunu söyleyenler... Allah’a kulluk vazifesini samimiyetle ifa etmiyenler... Pratik hayatlarında kelime-i şehadetin mana ve mefhumunu fiilen tahakkuk ettirmeyenler. Kendi cinslerinden bir kulun köleliğine kendilerini verenler... Kullara karşı ilâhlaşmasına, gerek kanunlar, gerekse adet ve anâneler yoluyla hükümler koymalarına boyun eğenler... Onlar mümin değildirler. Zira bir mümin kullardan bir kulun kendi üstüne çıkarak ilâhlaşmasına müsaade etmez... Bir mümin, kullardan bir kulun koyduğu hükümler ve nizamlarla hayatına hükmetmesine razı olmaz... Bugün kendilerinin mümin olduklarını sananların ataları, geçmişleri gerçek manada müslüman oldukları günlerde bütün dünya kendilerinin olmuş, gökten ve yerden yağan bereketlerle, feyizlerle coşmuş ve Allah’ın eksiksiz vaudi, üzerlerinde tahakkuk etmişti...
    Bugün rızıkların en boluna ulaşanların durumuna gelince Bu Allah’ın değişmez bir kanunudur: «Sonra bu sıkıntıyı iyiliğe çevirdik. Öyle ki çoğalıp: ‘‘Zaten bizim babalarımız da darlıklı uğramış, bolluğa kavuşmuşlardı” dediler. Bu yüzden onları haberleri olmadan ansızın yakalayıverdik»... Daha önce de geçti bu bahis Aslında bunların bolluğa ulaşmaları bir imtihan içindir. Hem, bolluk la imtihan; şiddetle imtihandan çok daha tehlikelidir.
    https://seyyitkutubtefsiri.blogspot.nl/2016/06/eger-o-memleketlerin-halk-iman-etmis-ve.html?showComment=1502591378810#c6981247579988778010
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/08/muslumanlar-neden-bu-kadar-gucsuzdur.html

    YanıtlaSil
  2. Türkler Viyana kapılarına dayanınca halkı kiliseye toplayan papazlar halka şöyle nasihatte bulunmuşlardır:
    “Türkler tanrının öfkesidir. Tanrı Türklerin eliyle bizden intikamını alıyor. Çünkü bizler tanrıyı terk edip dünyaya tapınmaya, keyfimizce yaşamaya koyulduk. Savaş yapmayalım demiyorum. Bırakın savaşı krallar şövalyeler yapsın. Ancak bizler kendimize gelip tanrıya yönelerek ona kulluk edip bizi bağışlamasını isteyelim. Tanrı bizi bağışlarsa işte o zaman öfkesi olan Türkleri bizden uzaklaştırır. Bizler de onlardan kurtulmuş oluruz.”
    Şimdi bu sünnetullah’ı bir de Rabbimizin ifadesi olarak Kur’an’dan dinleyelim:
    “Biz, Kitap’ta İsrail oğullarına: Sizler, yeryüzünde iki defa fesat çıkaracaksınız ve azgınlık derecesinde bir kibre kapılacaksınız, diye bildirdik.”
    “Bunlardan ilkinin zamanı gelince, üzerinize güçlü kuvvetli kullarımızı gönderdik. Bunlar, evlerin arasında dolaşarak (sizi) aradılar. Bu, yerine getirilmiş bir vaad idi.”
    “Sonra onlara karşı size tekrar (galibiyet ve zafer) verdik; servet ve oğullarla gücünüzü arttırdık; sayınızı daha da çoğalttık.”
    “Eğer iyilik ederseniz kendinize etmiş, kötülük ederseniz yine kendinize etmiş olursunuz. Artık diğer cezalandırma zamanı gelince, yine önceki gibi yüzünüzü kara etsinler, daha önce girdikleri gibi yine Mescid’e (Süleyman Mâbedi’ne) girsinler ve ellerine geçirdikleri her şeyi büsbütün tahrip etsinler (diye, başınıza yine düşmanlarınızı musallat kıldık).”
    “Belki Rabbiniz size merhamet eder; fakat siz eğer yine (fesatçılığa) dönerseniz, biz de sizi yine cezalandırmaya döneriz. Biz cehennemi kâfirler için bir hapishane yaptık.”
    Bir gerçek bundan daha açık ifade edilebilir mi?
    ***
    http://namenstr8bredahollanda.blogspot.nl/2017/08/muslumanlar-neden-bu-kadar-gucsuzdur.html
    http://www.iktibasdergisi.com/bir-de-madalyonun-obur-yuzune-bakalim/

    YanıtlaSil
  3. Genelde bütün insanlığın özelde Müslümanların bu duruma düşmeleri yakındır.
    Bu duruma düşmemek için istikametimizi yaratanın istediği doğrultuda yönlendirmeliyiz.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=309509622833779&id=100013242319421

    YanıtlaSil
  4. Ademden kardeşim,
    Sen önce bir Müslüman ol sonra tefarrutını uygularsın.Yoksa Müslümanlık adına yaptığın her şey boşa çıkar abesle iştigal etmiş olursun.
    BEN MÜSLÜMAN MIYIM ? DEĞİL MİYİM ? BİR SAĞLAMASINI YAPALIM.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=727133571071380&id=100013242319421

    YanıtlaSil